Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

21 Şubat 2013

Google Veri İşaretleyici

Veri İşaretleyici, Google'a web sitenizdeki etkinliklerle ilgili verilerin kalıbını öğreten bir web yöneticisi aracıdır. Veri İşaretleyici'yi sitenizdeki veri alanlarını bir fareyle etiketlemek için kullanırsınız. Daha sonra Google, verilerinizi arama sonuçlarında ve Google Bilgi Grafiği gibi ürünlerinde daha çekici ve yeni yollarla sunabilir.

Örneğin, Veri İşaretleyici'yi sitenizdeki etkinliklere ilişkin verileri (ad, konum, tarih vb.) etiketlemek için kullanırsanız, Google'ın sitenizi bir sonraki taramasında, etkinlik verileri arama sonuçları sayfasındaki zengin snippet'ler için kullanılabilir olacaktır:


Veri İşaretleyici'nin yalnızca yakın bir zamanda Google tarafından taranan sayfalara erişebildiğini unutmayın. Google, oturum açma formlarıyla erişilen sayfalar gibi bazı sayfalarınızı taramadıysa veya tarayamıyorsa Veri İşaretleyici'yi bu sayfalar için kullanamazsınız.
Sayfaları sayfa grupları olarak düzenleme

Veri İşaretleyici'ye sitenizdeki hangi sayfaların veri içerdiğini belirtmek için bir veya daha fazla sayfa grubuoluşturursunuz. Sayfa grubu, verilerin tutarlı bir şekilde görüntülendiği (büyük olasılıkla aynı şablondan oluşturulurlar) ve URL'lerin basit bir kalıbı izleyeceği şekilde düzenlenmiş sayfa koleksiyonudur. Veri İşaretleyici, Google'a yalnızca bir sayfa grubundaki sayfalarla ilgili bilgileri öğretir.

Siteniz verileri farklı yollarla (müzik ve konferans etkinlikleri için farklı şablonlar kullanma gibi) düzenliyorsa her bir düzenleme için bir sayfa grubu oluşturabilirsiniz.


Veri İşaretleyici, bir konser veya sanat festivali gibi etkinliklerle ilgili verileri ayıklayabilir. Daha sonra Google, bilgileri zengin snippet'ler olarak Google Bilgi Grafiği veya diğer Google ürünlerinde görüntüleyebilir.

Örneğin, tek bir etkinliği açıklayan sayfalar için Google arama sonuçları şuna benzer bir zengin snippet görüntüleyebilir.

Veri İşaretleyici etkinlikler şeması tarafından tanımlanan herhangi bir veri türünü etiketlemek için Veri İşaretleyici'yi kullanabilirsiniz (aşağıda açıklanmıştır). Her bir etkinlik için gerekli tüm verilerin kullanılabilir durumda olduğundan emin olun (gerekli verileri aşağıda kalın karakterlerle ve Etiketleyici sayfasındagerekli olarak listelenmiştir). Veriler eksikse veya Veri İşaretleyici'nin etiketlenmiş verilere güveni düşük düzeydeyse sayfa grubu oluşturulurken bir uyarı simgesi () görüntülenir. Veri İşaretleyici düşük güven düzeyine sahip verileri Google'ın kullanımına sunar, ancak etkinliklerinize ilişkin arama sonuçları zengin snippet'ler olarak görüntülenmeyebilir ve etkinlikleriniz Google Bilgi Grafiği'nde görüntülenmeyebilir.

Google ürünleri etiketlenmiş verileri Veri İşaretleyici'den aldıktan sonra, verilerin görüntülenip görüntülenmeyeceğine ve nasıl görüntüleneceğine karar verirken her ürün kendi kurallarını uygular. Örneğin, Google arama sonuçları yalnızca gelecekte gerçekleştirilecek ve makul görünen etkinlikler için zengin snippet'ler görüntüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder