Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

17 Şubat 2013

Seo (Arama Motoru Optimizasyonu)

Seo; “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulmuş bir terimdir.Seo aslında İngilizce bir terim olup Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu demektir.

Nedir bu arama motoru optimizasyonu?

Sitelerin Google,Bing,Yahoo,Yandex… vs gibi arama motorlarında ilk sayfada veya bulunduğu konumdan daha üst sıralara çıkması için, gerek site içi gerekse site dışında yapılan çalışma ve düzenlemelerin tamamıdır..

Arama motorlarına baktığımızda internet kullanıcılarının yüzde 90 Google kullanıyor, hatta çoğumuzun internete giriş sayfası Google olarak ayarlanmıştır..Bu şu demek oluyor bizde SEO çalışmalarımızı yaparken Google’nin sevdiği Seo tekniklerini yapmak, sevmediği Seo tekniklerinden kaçınmalıyız…

Sitenizin daha üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız, ya iyi bir araştırma yapacaksınız yada işi ustasına bırakıp bir seo uzmanıyla çalışacaksınız..Kendiniz araştırma yapsanızda hep belli başlı konular karşınıza çıkacaktır.. Seo uzmanıyla çalışacaksanız da dikkatli olmanızda fayda var, şunu hiç bir zaman unutmayın hiçbir seo uzmanı Google de birinci sıra karantisi veremez..
Bugün baktığımızda artık pek çok site sahibinin azda olsa Seo bilgisinin olduğunu görüyoruz. Webde yayınlanan seo dersleri sayesinde yavaş yavaş herkes bilinçleniyor.. Bir backlinkin ne olduğunu ne işe yaradığını anlamış durumdalar.
Sizde gerek bizim bloğumuz gerekse diğer seo bloglarını takip ederek sitenizi daha iyi konuma taşıyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder