Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

12 Mayıs 2013

Seo Eğitimi

Seo Eğitimi

Firmalarla yaşadığı olumsuz deneyimlerden sonra seo eğitimi alarak kendi uygulamasını kendisi yapmaya çalışan azimli bir web sitesi sahibinin seo konusunda düşüncelerini paylaşıyorum.

Seo ülkemizde oldukça yaygın bir hale gelmiş ve pek çok insan arama motoru uzmanı olarak kendinin en iyisini yaptığını söyler hale gelmiştir. Yabancı kaynaklara göz atıldığı zaman anlıyoruz ki aslında seo birçoğumuzun bildiği gibi çok fazla sırları olmayan aksine emek ve özveri isteyen bir kavram olup belli başlı kriterlere sahip tembelliğe kapalı çalışkan pek çok web master'ın kolaylıkla üstesinden gelebileceği bir iş. Ben bir seo'cu değilim amatör olarak bu işle meşgul oluyorum ama kendini seo uzmanı olarak tanıtan bir çok kişiden daha fazla bilgiye sahibim bir ara sitemi arama motorlarında ilk sayfaya çıkarmak için birkaç seo!cu ile görüştüm ama sorularıma yanıt almayı beklerken kafamı iyice karıştıran bir tutumla ve adeta bir gizemcilikle karşılaştım bende bunun üzerine açıkça pek güvenemediğim için vazgeçtim ve araştırmalara başladım ama maalesef hep bildik şeyler bir kaç profesyonel uzmanların yazıları ve seo eğitimi ile kendimi geliştirmenin yararlı olacağı kanısına varıp sürekli arayış içine girdim.

Yabancı seo uzmanlarının yazılarını inceledim ve aslında türkiye de bilgi paylaşmanın pek sevilmediğini gördüm hiç yok değil ama bana göre çok yetersiz.kalıyordu şu an arkadaşlar kendi yağımla kavruluyorum biraz daha çabalasam eminim iyi bir seo uygulayıcısı olabilirim ama kendi çapımda öyle ona buna hizmet verenlerden uzman abiler den değil tabi bu arada Türkiye de Kaan gülten, Mustafa aydemir ve ismini sayamadığım pek çok değerli uzman var ama genel olarak bakınca içler acısı ha diyebilirsiniz sen nereden biliyorsun 1 yıldır Amerika dahil girmediğim web master sitesi forumu kalmadı gibi ingiliz cem yeterli olsa bende iyi bir seocu olurdum herhalde diye düşünüyorum ama ben amatörüm bunu yazıdaki imla kurallarını hiçe saymam dan hemen anlarsınız. Seo uzmanı falanda değilim ama çok şükür kendini seo danışmanı diye satan pek çok kişinin insanları nasıl keklediğini çok iyi gördüm bu yüzden kendim pişirip kendim yiyeceğim İnşallah bu sene pek çok seocu nun yapamadığını kendim başarmak niyetindeyim arkadaşlar seocuları kötülemek gibi bir niyetim yok işini bilerek yapanların eli öpülür ve onlardan seo eğitimi sayesinde çok şey öğrendim inkar edemem sözüm üç beş süslü lafla kendini seo uzmanı sananlara ve insanları aptal yerine koyanlaradır.

Bilgi çok değerli bir güç yeni anladım küçükken okuldan kaçmalar top peşinde koşmalar çok çekici gelirdi ama şimdi çok çalışıp insanın elde edemeyeceği bir değerin olamayacağı kanaatine vardım ama çok çalışmak dürüst olmak ve sürekli bir çizgide devam etmek kaydı ile işini severek ve bilerek yapan tüm uzmanlara saygılar ve sevgiler onların sayılarının sürekli artmasını temenni ediyorum zira onlar olmazsa bizler nasıl doğruyu ve güzeli görüp anlayabileceğiz.
https://plus.google.com/100510397564193658485/posts/PhNbeRTnPkb 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder