Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

17 Şubat 2013

Backlink

Backlink

Backlink, weble uğraşanların yakından tanıdığı bir terimdir. Backlink yine SEO gibi ingilizce bir terim olup geri link anlamına gelir, diğer bir değişle diğer sitelerin sitenize verdiği linkdir.

Backlink SEO nun fazgeçilmez bir öğesidir ve SEO için önemlidir. Arama motorlarından yüksek puan alıp yukarı üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacak faktörlerden biridir.Yüksek pagerankli sitelerden link almak sizin pagerank değerinizin de artmasına yardımcı olacaktır. Elbette sadece link almak sizi üst sıralara taşımaz bunun yanında özgün kaliteli içerik oluşturmanız lazım. Mümkünse her gün en az 1 tane girilebiliyorsa daha fazla özgün içerik girilmesi lazım, yani sitemizi güncel tutmalıyız. Kaliteli içeriğimizi backlinkle desdekleyerek daha verimli bir SEO gerçekleştirmiş oluruz.
Aşırı backlink almak yani bir anda yüzlerce backlink almak sitenizi olumsuz yönde etkileyebilir.. Backlink alımlarınızı içeriğinizle orantılı bir şekilde alırsanız daha iyi bir arama motoru optimizasyonu elde etmiş olursunuz. İçerik yok yüzlerce backlinkiniz var bu durumda Google’den ban yemeniz yani Sandboxa düşmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Sandboxa düşmekle ne olur?

Siteniz aramalarda çıkmaz yani Google dizinden bir süreliğine silinirsiniz.. Bu artık kaç ay sürer bilinmez , Google’nin sitenize verdiği cezaya bakar. Sandboxa düşmenize sebeb olan faktörleri düzeltip yeniden Google’den sitenizi değerlendirmesini isteyebilirsiniz..Google uygun görürse sizi yeniden dizine alır ve aramalarda görünür olursunuz. Bu gibi durumlara düşmemek için backlink alımlarımızı zamana yaymalıyız.Sitenizi yüzlerce linkin bulunduğu dizinlere eklemek yerine daha az link çıkışı yapılmış yerlere eklemek daha iyidir. Link aldığımız sitenin kalitesi önemlidir.. Diğer sitelerden link alırken içeriğimize uygun yani aynı kategorideki sitelerden link almak daha etkilidir.Alakasız siteler ve yabancı siteler daha az etkilidir. Birde Google’nin sevmediği siteler vardır ki onlardan uzak durulması lazım, spam yapılmış bir siteden link almak sitenizi olumsuz yönde etkileyebilir.. Birde link alırken kullandığınız anahtar kelime (Anchor text ) önemlidir.. Alakasız kelimeler kullanmak yerine rekabet ettiğiniz, öne çıkmak istediğiniz kelimeleri kullanmak daha etkili ve dada çok yarar sağlayacaktır.
Backlinklerde zamanla güncelliğini yitirip daha az etkili hale gelebiliyor. Bunun için Backlinklerimizin de güncel olması önemlidir..Yani sürekli dönem dönem içeriğimizle orantılı bir şekilde baclinklink alımına devam etmeliyiz.

Nereden backlink alabilirsiniz?

Bloglara yorum yazarak, sosyal medyayı (Facebook, Twitter, FriendFeed…vs.) kullanak veya site sahipleriyle anlaşarak size link vermelerini sağlayabilirsiniz. Artık bu sizin yeteneğininize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder