Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

24 Şubat 2013

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru botlarının sitenizi daha sık aralıklarla ziyaret etmesi ve hızlı indexlemesi bunlara örnek gösterilebilir.

Çeşitli backlink sağlama yöntemleri vardır; forumlarda, bloglarda, Google+, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda sizden bahsedilmesi ve sitenize link verilmesi en bilinen ve doğal backlink kazanma yollarıdır.
Bunlar aynı zamanda sitenizin gerçek ziyaretçiler çekmesini ve sayfalarınız arasında gezinerek ortalama ziyaret süresinde artış sağlamak içinde iyi bir uygulamadır.

Seo için olmazsa olmazlardan olan backlink kazanma yolları sadece bunlarla sınırlı değil elbette, burada bizim anlatığımız sadece blog, forum, sosyal medya gibi doğal yollarla  bu işin nasıl yapılabileceğidir. Diğer yöntemlere değinmiyoruz ama merak edenler backlink sorgulama siteleri üzerinden rakiplerinin web sitelerine nerelerden, nasıl link aldığını öğrenebilirler.

Her ne kadar bizim önerdiğimiz doğal yollarla link kazanmak en doğru olanıysada, her yolu mübah gören rakipler işi içine girince diğer site sahipleride ister istemez bu furyaya ayak uydurmak zorunda kalıyorlar.
Ancak şu iyi bilinmelidir ki artık bu tip dalavereli yöntemler pek fazla işe yaramıyor, kısa süreli başarı sağlanabilse de Google ilk sayfa macerası çoğu zaman hüsranla sonuçlanabiliyor.

Biz her zamanki gibi insanların ilgisini çekecek kaliteli paylaşımlarda bulunarak bu sayfalarımızı diğer insanların forumlardan, bloglardan ve sosyal medyadan paylaşmalaşmalarını sağlayarak sağlam adımlarla  ilerlemenin seo için en doğru yol olduğunu düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder