Öne Çıkan Yayın

Seo İçin Backlink Önemli mi?

Backlink kazanmanın seo çalışmasına olan önemi hiçte azımsanacak gibi değildir. Sitenizin pagerank değerindeki artış ve arama motoru bot...

17 Şubat 2013

Resimleri SEO Uyumlu Hale Getirmek

Resimleri SEO Uyumlu Hale Getirmek
Resimlere iyi bir SEO tekniği uygulayarak, siteye gelen ziyaretçi sayısı artırılabilir. Resimlerden artı bir trafik sağlanmış olur. Google görsellerde resimleriniz ön planda çıkması uygulanacak SEO tekniklerine bağlıdır.
Resimleri SEO uyumlu hale nasıl getirebiliriz şimdi kısaca bir bakalım.

Resim dosya adları anahtar kelimelerden seçilmeli , resim alt etiketlerinde de yine anahtar kelimeler kullanılmalı, kullanılan resim adları ve alt etiketler içeriğe uygun anahtar kelimeler den seçilmeli , renk ve görüntü boyutu iyi ayarlanmalı, resim dosyaları aşırı büyük olmamalı çabuk yüklenir boyutlarda olmalı birde resimler için site haritası oluşturulması resimlerin indexlenmesinde ve Google görsel aramalarda çıkmasında fayda sağlayacaktır. Oluşturduğumuz site haritasını yine Google web yönetici araçlarına ekliyoruz.

WordPress’te resim site haritası eklentisi olarak “Google XML Sitemap for Images” eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiyi bu adresden indirebilirsiniz. Gerekli ayarlar ve sitenize nasıl montaj yapacağınız sayfada anlatılmış.

Bir diğer husus, online satış yapan siteler yine resimlerini iyi optimize eder, SEO uyumlu hale getirebilirse resimler üzerinden müşteri sayılarını artırabilirler. Açıkçası, ürün resimleri yaklaşık 20 yıldır Google de görünür olduğu halde online mağazalar iyi optimize edilmiş değiller. Çoğu ürün resimleri kalitesiz ve yukarıda saydığımız SEO tekniklerinden yoksunlar. İyi uygulanacak bir optimizasyon ile satışlarını katlayabilirler.

Gördüğünüz gibi resimleri SEO uyumlu hale getirip resimlerden yararlanmak için bir çok SEO tekniği var. Ek ipuçları, önerileriniz varsa aşağıya yorum bölümüne yazmak için çekinmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder